VOLFREZ doo

Svetska izložba

EXPO 2020 - Dubai

Светска изложба "Expo 2020 Dubai" се услед пандемије коронавируса, уместо планиране 2020/21.године одржава у периоду од октобра 2021. до марта 2022. године. Изложба се одржава под слоганом “Повезивање умова, стварање будућности” на простору површине 4,38 км2 подељеном у три тематске целине “Могућност”, “Мобилност” и “Одрживост”.
На "Expo 2020 Dubai" представља се 200 учесника, међу којима су 192 државе, међународне организације, компаније и образовне институције. Током трајања „Expo 2020 Dubai“ планирано је да Република Србија има пословне делегације на девет тематских недеља, међу којима је и недеља Урбаног и руралног развоја (од 1. до 5. новембра).
У организацији наступа Републике Србије заједнички учествују Кабинет председнице Владе Републике Србије – платформа Србија, Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије.
За учествовање у пословној делегацији пријавило се 77 компанија, тј. 158 привредника. 

Компанија Волфрез , као део делегације, поред учешћа на разним Б2Б догађајима, између осталог учествовала је и на пословним разговорима "Иницијатива 3С – Шведска, Словенија, Србија", у Павиљону Шведске, на Expo 2020 Dubai , као део српске делегације. Ова иницијатива окупила је преко 20 компанија из Србије и преко 15 компаније из Словеније и Шведске.

Компанија Волфрез узела је учешће и на Инвестиционој конференцији у оквиру треће тематске недеље" Урбани и рурални развој".
На самој инвестиционој конференцији, поред тога што су публици презентоване прилике и трендови у сектору, одржани су и бројни састанци са представницима компанија заинтересованим за улагања. Идеја конференције и жеља организатора инвестиционог догађаја је да се у току тематске недеље привуку пројекти који ће обогатити Србију нечим сасвим модерним и у кораку са светским трендовима. Циљ је да привлачењем нових инвеститора Србија настави инвестициони циклус, пре свега високо технолошким и напредним инвестиционим пројектима, који доносе бржи раст БДП-а и даљи развој српске економије.